Înșir, deșir, cos, descos mărgăritare de tot felul

Dantelării de sezon nehotărât

 Dantelării de sezon nehotărât

Ninge ca într-o tacere albă,
iar eu nu încetez a mă uimi
de basmul ce se asterne in curtea mea,
de zici ca e prima zapada vazuta vreodata.
Ninge fin, delicat;
Brașovul sclipește în dantelării de cleștar,
și-n pânza asta fină ca de borangic
mi-aș dori sa nu pășească nimeni,
să se întindă, așa, ca un cearceaf de gheață
ce va încremeni în amintirea mea
încă un an.

 


Ninge molcom, tihnit, iar eu nu știu cum sa va zic asta mai bine. Peste Brașovul meu cad fulgi ce vor scrie o nouă poveste. Una cu numărul primaverii înzapezite intr-o zi de martie. Duminică de martie cu fulgi dantelati, filigranati prin cerul privit de dupa o fereastră cu geamuri fumurii, numai buna de ascuns mirari de o clipa.

S-au îngemanat ploaia si gheata, si omătul ăsta tarziu în frății de neinteles. Au incremenit pietrele si acele brazilor zgribuliti, dar si mugurii cuminti ce pareau ca se vor desface mintenas sub o raza blanda. Nimic nu e dupa noi, totul decurge ca dupa un scenariu ales pentru o întamplare cu final neprevazut si nu ne ramane decat sa asteptam miscarea în nemiscare, penduland intre acceptare si admiratie.

De ce sa te plangi cand poti fi partas intr-un moment unic. Scot nasul din casă și mă simt ca și când am resetat totul în mine. Revigorăm și scoatem din amorțire cumințenii. E o liniste aparte, iar sub stresini stau pasari zgribulite care se foiesc a primavara. Si-mi murmura timid sonete clare, cum ca n-ar trebui sa ma tem de o trecere alba ci sa ma pregatesc de verdele care vine. Caci vine, in dantelării de sezon. Acum na, poti comanda naturii, daca a mai vrut si ea un pic de alb pe poale? Ce sa-i faci? Capricioasa ca o femeie frumoasa! În tot acest timp, asezata pe perne, privesc ultima zvacnire a femeii albe. Fifi îmi toarce poveste știută și uit că în burlane zdrăngăne apă ce nici ea nu mai știe încotro să o ia sau sub ce formă! Ce bine că știm noi forma  așteptării. În mine port dantelării de optimism surprinzător. M-oi fi molipsit de la blondul meu. Nu-i rău, nu-i rău deloc. Împrimăvăresc tăcerile de ieri. Hmmm….

 

dantelării de sezon nehotarat
sursa: internet

 

 

 

14 gânduri despre „Dantelării de sezon nehotărât

    1. ..uite ca a trecut și gata, de azi, ca e ploaie, ca-i cu soare măcar e primavara! Zi de Florii minunata sa ai, Cristina!

      1. Paste fericit Adriana ! :)) N-am mai avut timp de blog, m-am lasat si de Superblog. Mai importanta e sanatatea. Si timpul …parca zboara, zau asa ! 🙂

        1. O Saptamana Luminata binecuvantata sa aveti! Multumim pentru urari! Cat despre Superblog…..va mai fi, a mai fost, tu sa fii bine!

  1. Imi place nuanta mai optimista! Bine ca te-ai molipsit! Vine ea primavara!
    Si ne vor inverzi sufletele si ideile!
    Seara minunata, Adriana draga si o saptamana pe gustul tau!

    1. Si uite ca a venit. Cum spuneam pe facebook, ieri v-am purtat pe toti pe o raza de soare, azi imbobocim sub picuri razleti. Zi de Florii minunata sa ai, Suzana!

  2. Mie acum parcă mi se pare şi mai frumoasă. Şi eu sunt într-o dulce aşteptare a înmugurii dar nu mă debusolează deloc albul care se anunţă.

    1. Azi a fost raza de soare, inmuguriri imi bat in geam, dar de cinci minute si ploaia. Zi de Florii minunata sa ai, potecuta! Sa inmuguresti frumos!

Comentariile sunt închise