Mărgăritar-catchy

Catchy și povestile mele. A treia și cu păreri împărțite…

friedsrich-nitzsche1
citate.club
„Îndoiala însă se strecurase discret, ca un fir blond așezat pe reverul unui sacou negru, dansa tango cu iubirea ta, a lui, a voastră, dar simțeai pe umărul drept o prezență nouă, un fulg de inimă în plus. Purtai o stare care venea de nicăieri, ca o ispită, ca o iscoadă, ca o neliniște ce nu mai părea pasageră, ci se instala încet și sigur. Nu mai era o părere, era o constantă ca un tremur care nu voia să dispară. Te uitai în ochii lui și nu vedeai nimic nou, nimic rău, dar asta pentru că era bărbatul tău pe care ți-l doreai același, neschimbat, cu torente de iubire în ochi. Toată pentru tine, doar pentru tine. Ce dacă trecuseră anii? Unde scrie că expiră ceva? Că expiri chiar tu, ca persoană? Că cele două riduri în plus sau colăceii așezați strategic nu te-ar mai lăsa să te bucuri de privilegiul de a fi iubită?
Simți în tine orgolii: „Nu mie! Nu nouă! Nu! Eu nu vreau să iscodesc! Nu vreau să caut indicii de care m-aș lipsi bucuroasă!” Dar de ce ai fi mai specială? Doar pentru că ți-a promis că nu va face din iubirea voastră una banală? În definitiv, tu faci ceaiul dimineața, el face cafeaua, vă împărțiți sarcini, responsabilități, lucruri care obosesc, care te transformă. Nu mai ai filmul în care tu cobori din pat pentru un alt sărut înainte de acțiunea zilei, nu mai porți cu tine dorința de a nu te ști obosită, tracasată, adusă de spate de griji. Poate nu trebuia să lași toate acestea să te copleșească și să trăiești, în viața ta casnică, aceeași poveste din filmul personal, cu peliculă zgâriată doar de lacrimi de bucurie.
Ei, aș! De unde atâta concentrare? Ai avut regizor bun, dar, deși te crezi divă sau vrei să crezi ca ești diva lui, de ceva timp, tu ai devenit o actriță de mâna a doua care….( vezi mai mult aici)

6 gânduri despre „Catchy și povestile mele. A treia și cu păreri împărțite…

  1. Citisem articolul-dintr-o postare a lui Mihai- acum l-am recitit şi încă sunt sub impresia celor scrise de tine… Puţin câte puţin mi se ridică părul de pe antebraţe. Felicitări pentru articol! Catchy ştieee!

    1. De când am primit provocarea de a scrie in aceasta revista, imi trec subiecte prin minte, dar asezate in stilul pe care mi-l stii deja. Nu pot soca doar pentru audiente, pot doar sugera fulgi de iubire închipuită sau povești cu final neprevazut. Sper insa sa-și facă loc si acestea, desi lumea e avida după senzational. Multumesc!

  2. Profunda gândire a ‘toamnei’ vietii,realizata prin perceptia femeii,mult diferita de cea a barbatului,iar daca acesta din urma nu-si cunoaste identitatea,si rolul de (cap de familie),desigur ca tot trupul (familia) va suferi consecintele necunoasterii,inconstientei si ignorantei lui…

    1. ..adevarat. Eu am vrut a sublinia ambiguitatea, faptul ca fara incredere si cele mai puternice stanci se pot darama, incertitudinea sapa de acolo din temelie și zau daca-mi place senzatia, indiferent ca e intr-o poveste-provocare sau as fi asistat la asa ceva. Consecintele vin tavalug pentru toti…

  3. Aş vrea să aud textul ăsta rostit pe o scenă, ca un monolog, de o actriţă cu voce gravă. Poate Maia, poate Oana Pellea. Acolo îi e locul, pe scenă.
    Nu am ce să spun mai mult, mi-ai adus emoţia în cana de cafea.

    1. E altfel decat poate v-am obișnuit eu pe voi, dar ma bucur ca pot scrie si alt gen de lucruri. Emotii mi-ai trimis u mie saptamana asta, cat sa fiu inspirata in tot ce fac.

Comentariile sunt închise