Mărgăritare festive

Joia duminicilor mele

Joia m-am măritat, intr-o zi de joi mi-am cunosut sotul, intr-o zi de joi s-a nascut el, intr-o zi de joi habar nu am cate oi fi facut. Maine e ziua mea. O joi oarecare cu iz de duminica. Va las un text, cu amintirea unor vremuri nu mereu fericite. Maine va astept, aici, sa ne bucuram de joia perfecta, cu siguranta:

„Unde scrie că aniversările sunt mereu fericite? Sau că nu pot deveni unele fabuloase după ce ai experimentat singurătatea absolută? Privesc în gol și mă văd în mulțime, plină de frustrări cosmetizate cu zâmbet, rece, blazată, trufașă, bravând, încercând să păcălesc aparențele. Undeva, cândva:

Sorb picătură cu picătură. Atentă, distrată, prinsă în singurătăţi frivole cu gust de cireşe amare. Gândurile-mi trec cu repeziciune prin episoade de-a râsu’-plânsu’ şi nu uit nicio clipă că sunt pierduta zilelor de duminică ce cad într-o joi. Strivesc între dinţi două boabe de cafea din bucăţica de tort din farfurie. Nu mă împiedic de amănunte şi scot o lumânărică din poşetă. O înfig brusc, cu un gest teatral, uşor dramatic chiar, fiind sigură că, măcar, un spectator am în acel bar, în care lumea adulmecă aburi de viaţă efemeră. Să-mi spun la mulţi ani? Să trăiesc? Cui? Mi-aş fi dorit să mă nasc vara când cireşele se coc şi miroase a viaţă, bogăţie şi curaj. Fulguie uşor şi-mi suprim gândul. Ianuarie nu e tocmai luna mea favorită. Toţi încep ani, îşi fac planuri, prind idei noi. Doar eu ştiu că trebuie să mă bucur forţat de o zi ce se ascunde în începuturi. Ale altora. Niciodată ale mele.

Suflu în lumânarea mea roşie şi prind între degete cireaşa confiată din tortul meu devenit, brusc, ..aniversar. Hmmm, „cireaşa de pe tort”! Oare ăsta să fie echilibrul dintre gânduri dulci, vinovate şi viaţă cu cireşi în floare? Cine ştie? Într-o zi, voi avea cireşul meu copt, fix într-o zi de ianuarie, iar în dinţi voi zdrobi, nu boabe de cafea, ci fructe dulci şi zemoase ce le voi culege încet, cu grijă, ca într-o vrajă. Doar să vreau….

Şi am vrut….

Mă voiam “duminică”, dar tot a joi străluceam. Acum mi-am prefacut zilele în duminici pretioase, cu foarte, foarte putin. Doar gustul de cirese amare mai revine, așa, ca într-o amintire pretioasă a unei singurătăţi ce părea că nu va mai pleca.
Dar a plecat.

 

Definitiv. La multi ani, mie!

 

Pentru o zi aparte in care nu voi aseza tristeti ci doar bucurii. Azi, e permisa orice scriere, pentru joia aniversarilor mele
joia aniversarilor mele
felicitare primita in dar de la poeta Mihaela Aionesei, joia aniversarilor mele

22 de gânduri despre „Joia duminicilor mele

  1. Multumesc mult, psi! La multi ani și tie de doua ori, pentru ziua ta de nastere, cu scuzele de rigoare pentru neprezenta, si anul in care am intrat deja de 17 zile!

   1. nu ai de ce să-ți ceri scuze, nu-mi țin ziua de naștere și n-o amintesc decât când este nevoie, prin acte. o zi ca toate celelalte 365 din calendar. 🙂

 1. Despre cei născuţi într-o zi de joi, se spune că sunt foarte norocoşi, ba chiar sunt protejaţi astral pe tot parcursul vieţii (de planeta Jupiter).
  Aşadar, dacă te-ai născut joia, vei beneficia de toate premisele pentru a deveni un om de succes: profesional îşi vei contura o personalitate puternică bazată pe informaţii şi cunoştinţe din toate domeniile. Nu vei avea niciodată probleme sau lispuri prea mari.
  Mai mult, gândirea deschisă şi concepţiile moderne te vor ajuta să-ţi deschizi singur orizonturi spectaculoase.
  Cu toate astea, există două caracteristici care te avantajează ceva mai puţin: tendinţa de a te grăbi când te îndrăgosteşti (de a deveni nerăbdător) şi dificultatea cu care oferi credit celor din jur.
  Deşi eşti altruist şi corect, sunt puţini oameni care ajung la sufletul tău cu adevărat – ai puţini prieteni, iar dacă cei din jurul tău te dezamăgesc, e posibil să nu-i mai ierţi niciodată.
  Pe de altă parte, starea ta naturală este cea în care te simţi independent şi liber, tocmai de aceea limitele sau restricţiile te determină să reacţionezi impetuos…..
  Asta nu am spus eu ci „oamenii care citesc în stele”… 😀
  Revin maine la tine pe blog, dar nu e asa ca si astzi îti pot spune, LA MULTI ANI!!!!
  pupici!

  1. Mihai e nascut joia si da stiam aceste lucruri, dar mi-a facut placere sa le mai citesc. Eu sunt nascuta sambata. Multumesc, Ella. An bun și frumos si tie. Am fost tare bolnava, acum sunt bine si vreau sa ma bucur de fiecare minutel, incepand de ieri, daca se poate spre infinit.

 2. Joia…Si fata mea tot Adriana ..Este născută joia….La multi ani pentru joia de maine draga noastră 😘

  1. ..și uita-ne in joia mea de poveste pe care voi mi-ati rasplatit-o atat de frumos incat sclipeste a bucurie! Multumesc, sa-mi traiti si voi, si fata voastra, caci faceti parte din lumea povestilor mele!

 3. Mereu mi-a placut ziua de joi. Joia parca e inceputul saptamanii, oricat de bizar ar suna!
  Si pentru ca maine voi avea o zi mai complicata, iti spun de azi, cu tot dragul,
  La Multi Ani, cu bucurii, cu sanatate, cu cele mai frumoase dorinte implinite si nu in ultimul rand cu multa dragoste! Sa ai o zi superba!
  Imbratisari, draga Adriana si imi pare bine ca ne „cunoastem”, chiar si virtual! <3

  1. Eu cand incep lucruri le incep joia, le simt ca si rezolvate, simt energia aceea de Jupiter cum ma ocroteste de frumos! Multumesc, Suzana și ma bucur sa te am in preajma cat sa ma molipsesc de optimismul tau iremediabil.

 4. La multi ani si aici ,cires in floare !!te ning fulgii, te saruta dulce de aniversarea ta !!sa fiti sanatosi voi doi ,dragi mie !!❤

  1. …pentru ca inca nu a trecut luna de la aniversarea mea si inca am primit daruri de ziua mea, iau si urarile voastre la fel și multumesc nespus.

Comentariile sunt închise