Mărgăritare versificate

Multumesc

Picături de noapte târzie
Se prind de inima mea fericită,
Se contopesc într-un ghem de vise
Cu sclipiri de îngeri rătăciți.
Un fir roșu, franjurat în capăt,
Se desprinde, rostogolind, încet, ghemul.
Dar ghemul nu se deșiră.
Aripa îngerului cel mic, rămas mai pe urmă,
Agață firul cel rosu, împletindu-l cu pene si lucirile lui de aramă.
Scăpă, totuși, câteva scame purpurii,
Ca niște lacrimi rugătoare, de vis curat.
Scuturându-le într- o noapte senină, pe o bancă de lemn adormit.
Si cum cadeau, se transformau în petale de catifea
Pentru ghemul meu de vise fericite, cu sclipiri de îngeri atenți.
Multumesc.

 

6 gânduri despre „Multumesc

  1. ….ei,…multumesc.M-am jucat in miez de noapte,fara niciun fel de pretentie de a fi cumva.Pana la urma, am zis sa o depozitez pe aici.Multumesc de vizita. Altul e stilul meu….insa.O zi buna sa ai!

  2. Incepe sa imi fie teama, ma simt atat de mica acum… Tu scrii frumos si in versuri, ceea ce mie nu mi-a iesit niciodata, desi am avut cateva tentative in adolescenta. :))
    Primeste felicitarile mele sincere si un mare multumesc!

  3. Versurile au fost prima mea dragoste. Asa am reusit sa-mi dau seama ca-mi place sa scriu,la o varsta cand preocuparile mele erau ametite si nesigure. Mi-era teama ,atunci,sa scriu despre oameni,locuri si sentimente si alegeam o alta forma de exprimare.Unele ieseau,altele ma fac sa ma simt rusinata,prin banalitatea lor. Uite aici o poveste din vremea aia:http://damadecaro.blogspot.com/2013/04/lumina-sufletului-meu.html ( adica niste versuri de atunci).Ehehe…

  4. Foarte frumoas poemul tau..de cate ori citesc scrierile tale,stii la ce ma gandesc ? Avem aici , pe pamantul nostru Romanesc valori incredibile ,talente si oameni adevarati …Cred ca de fapt doar spiritul nostru romanesc ne tine legati ,ca natiune… Sunt mandra ca sunt aici cu voi si pot sa savurez tot ce e mai bun , frumos si sincer…Sunteti adevarate FLORI DE CRIN …Sa nu va pierdeti niciodata izul si frumusetea !

Comentariile sunt închise