Mărgăritare din treceri, păreri, dureri...

Oktoberfest

N-am fost la Oktoberfest de prin 2000 pana în 2015. Atunci, în 2000, am mers cu sora mea, proaspat cosmetizate, coafate, aranjate. Ne-a izbit un damf de pastramă și mici ca am uitat ca a doua zi aveam de onorat o nunta și am incercat sa ne facem loc prin mulțime. Numai ca aveam cu noi vreo doua plase, asa de gospodine, cu nu stiu ce nimicuri prin ele, și nu ne ajungeau mâinile sa cuprindem vreo două pahare cu licoare galbuie, pe care si acum o beau cu destula greutate, și un carton cu ceva de ale gurii. Soră mea iși pusese unghii false, numai ca nu erau ca cele din ziua de azi, și la cea mai mica imbranceala țipa de zor: ”Îmi cad unghiile, imi cad unghiile!” Era undeva la Livada Postei și încă se canta ”Fata verde cu părul pădure”. Pe urmă Oktoberfestul mi-a devenit strain. Fara motive.

In 2015 insa am fost iar acolo. M-a văzut localitatea, vorba Tanței, din ”Iubirea e un lucru așa de mare” sau „Tanța și Costel”, cum preferați, dar n-am băut niciun țap de bere și nicio halbă. M-am așezat la coada ba la plăcinte pe lespede, ba la cele unguresti cu smantana, ba la carnați bavarezi. Barbatul meu ma privea uimit cum ma retrag de la fiecare coada. Nehotarare scria pe mine. Intr-un final, am impartit cu el și un carnat bavarez, și un langoș și am lipait o cupa de inghetata. Am revenit in P-ta Sfatului și am ascultat Bosquito. Si m-am simtit din nou in anul 2000. Doar ca acum nu mai caram plase dupa mine și nici sora mea nu mai era in jur tipand: „Bre, imi cad unghiile!

In 2016 am fost de două ori, o data sa mancam raci, si o data sa ma intalnesc cu doua brasovence care imi impartasesc aceleasi pasiuni, adica asta cu scrisul, mai bine zis, bloggerite, dar mai bine nu dau nume ca e mai corect asa. N-am stat mult. Tot pe sora mea o vedeam in ochi, semn ca unele lucruri te marcheaza pe veci.

2017 nu imi e in minte nici picat cu ceara!

Cica acum Oktoberfest e pe Stadion. Nu voi merge. M-as crede la meci. Raman cu amintirile astea și atat. Dar am auzit zvon ca ar merge sora mea in inspectie. Deh, e altă modă la unghii acum….hihihi…

Fata verde cu parul padure….

6 gânduri despre „Oktoberfest

    1. ..era atat de haioasa, cum statea cu mainile prin aer incercand sa nu se atinga de oameni, dar vrand sa apuce micii cu mana. Ti-e clar ca la nunta nici urma de unghii, da?

Comentariile sunt închise