Mărgăritare versificate

Iluzia piciorului stâng

Iluzia piciorului stâng,
ce poartă cicatrici gravate
pe pielea-mi plină de păcate,
e ca un şnur de care tragi
şi speri că totul va dispare,
…în zare.

Iluzia piciorului drept,
prins strâns în pantofii fini
cu tocuri subţiri şi înalte,
spune despre mine poveşti
ce par adormite şi uitate
în iluzia piciorului stâng.

Iluzia seducţiei mature,
de glezne fine,
ce poartă mărturii amare
de accidente cam bizare,
ce îmi trimit ca un bruiaj
dorinţa unui tatuaj.

Mi-e dor de mine cea perfectă,
fără dovezi de copci însăilate
de un artist nepriceput la arte
…..frumoase,
dar priceput la reparat oase.

Acesta nu e un poem, nu e nimic;
e o dorinţă simplă de femeie
ce vremurile nu le poartă sub o cheie
ce-ncuie patimi şi dorinţe
nu prea cuminţi ,
scoase din minţi
de o umbră …fix pe-o gleznă!

www divahair. ro

Iluzia unui tatuaj devine brusc realitate
şi în curând voi fi cea care scoate,
din corsajul iubirilor ascunse
şi al durerilor pătrunse
de ace mici şi de culoare,
un tatuaj ce poate fi orice,
chiar şi o floare.

    Pe glezna mea cea stângă şi durută:
   ce tatuaj s-ar potrivi cu mine, cea adultă?

27 de gânduri despre „Iluzia piciorului stâng

 1. Ți-aș tatua frumosul și doritul,
  Apoi voi încerca și asfințitul,
  Acel frumos și roșu asfințit de soare
  Care-ți aduce-ntreaga lume la picioare!

  Și ți-aș mai tatua și floarea florilor
  Cu-a sa aromă-n pragul sărbătorilor,
  Și-apoi floarea de măr, în adormire,
  Să-ți farmece suav a ta privire!

 2. cel mai greu e cand inima iti e tatuata din intrinsec spre afara si nu vezi urmele de ceara, de culori dar le simti adanc in tine ca si cand ceva invizibil ti-ar manca de sub piele…

 3. …păi, ce să fac? Am două cicatrici de la o fractură urâtă de gleznă şi nu mă las până nu găsesc ceva potrivit. Poate o pisică. Dar uite cum nu primesc prea multe sugestii. Tot căpşorul meu, săracul! Ce probleme am şi eu, stiu!

 4. Intr-o asemenea situatie(desi la modul general nu sunt adepta lor) mi-as tatua un fluturas si mi-as accesoriza glezna cu o bratara. 😀 Doar o idee. 🙂

 5. Pentru un vers scris chiar de tine (ai o multime pe aici care ar merita sa fie tatuate) as vota si eu. Dar nu stiu daca te-a avertizat cineva cat este de dureros in locurile unde exista carne putina, asa cum e o glezna fina. Cand bate pe os, simti ca iti bate in creier.

 6. Am mai scris in mai un articol, semn că unele gânduri nu dispar, iar Dana Fodor Mateescu mi-a spus că doare al naibii de tare. Vers nu, însemne tribale şi chinezeşti nu. Ce zici de un şnur sau o fundiţă?

 7. Stiu articolul acela… Nu orice tatuaj doare. Eu nu am simtit aproape nimic atunci cand m-am tatuat, dar eram rotunda, aveam carne pe mine si am ales omoplatul stang, unde exista destula grasime. 🙂 Prea simplu un snur sau o fundita… 🙁 E putin cam horror, dar mie, daca as avea semne pe glezna de la operatie, chiar mi-ar placea sa imi tatuez o taietura de operatie.
  Tu esti singura care trebuie sa decida, pentru ca pe pielea ta va fi… Un calut de mare?

 8. Uite, tu ţii minte articolul dar eu nu îmi aminteam de tatuajul tău. Nu m-aş tatua cu tăietura de operaţie pt că aş simţi că nu a dispărut nimic. Căluţii de mare, ca şi orice ţine de mare, nu mă reprezintă. Asta e acel gen de întrebare care în loc să ajute mai rău te duce într-o ceaţă deasă! La un moment dat voi găsi ceva ce să simt că e pt mine. Până atunci rămân cu iluzia …tatuajului. Apropo, pe mine mă doare şi dacă îmi trag şoseta peste gleznă. Cred că aş avea nevoie de pemperşi să pot face acel tatuaj! Recunosc!

 9. O binefacere să citesc poezii frumoase, iar aici chiar le găsesc! Gleznei tale i s-ar potrivi , cred, amprenta sau saltul stilizat al unei pisici, o lalea, ochii unei feline, a unui cățel, poate semnul zodiacal…Sau un vers scurt și un Soare. Așa cred eu și, la rându-mi, mă gândesc serios la un tatuaj permanent. 😉

 10. Nu mă amărăsc! Deloc! Pe urma aceea de tăietură grosolană vreau să pun ceva ce să imi incante privirea. tatuajele nu plac tuturor, mai ales cele vizibile. Îmi e teamă un pic şi de aici întrebarea şi frământarea firească. Ciudat e …că am scris despre glezna mea stângă înainte de a se fi stabilit cuvântul săptămânii la jocul Irealiei. Am văzut că ai scris dar de pe mobil nu puteam citi bine.

 11. ..încă voi căuta, dar îmi plac sugestiile şi amalgamul de direcţii în care mă pot duce datorită vouă. Te îmbrăţişez, Mirela! Acum mai mult decât altădată!

Comentariile sunt închise