Înșir, deșir, cos, descos mărgăritare de tot felul

Drogul dragostei

Domnul doctor, denumit Doctorul Dragoste – datorită delicatelor direcţii dobândite din doua desene despre dorinţă –  doreşte deschis dosarul, descris destul de dubios de doi domni doctoranzi. Desluşind dogme diferite, dar descumpănit de desişul documentelor din dosar,  drămuieşte două dimineţi diferite, de desprindere din dansul datoriei de doctor. Deduce, din declaraţiile defăimătoare, daunele dobândite de deformarea decretului dat;  domnii doctoranzi demonstrând defect definiţia dragostei dăunătoare. Desenul de dragoste din dosar demonstra dependenţa decentă, destupată. Depresia din dragoste deriva dintr-o deprindere dereglată, datorită dominaţiei dorului deturnat de devalorizarea dragostei dozată diferit.
Depoziţia dădea drumul doctrinelor documentate destul, deturnând divinizarea dincolo de Dumnezeu. Dispreţul doctorului depăşea divergenţele; desaga documentelor devenea dinamită, dar dimensiunea dosarului dispărea datorită dilemelor. Dicţionarul dragostei desenat de doctor devenea dezbătut doar din discriminare. Datoria devenind dispozitiv descuamat de diferenţele dintre doctori. Dragostea demonstrată dobândea domeniu domesticit de dorinţe drepte, dornice de desert duminical, de drog dual; duelul dormind  dincolo de drame, dincolo de dogme, dincolo de dozări de dispreţ. Doar discipolii dragostei dărâmau domeniile delimitate de dirijori dubioşi. Doar dragostea devenea dopajul dominant, distincţia dorită de dicţionarul doctorilor de dragoste.
Despre dragostea din documente doresc dezicere, dar dragostea dobândită de drag dă, dincolo de despicare de doctrină, drog demenţial. Drogul dragostei.
doctor
Drogul dragostei, dar de dar..

 

Textul e înscris în duzina de cuvinte din cadrul clubului psi, şi în tabel veţi găsi scrieri mai inspirate decât aceste „d”-uri care s-au vrut poveste, nu înşiruire de cuvinte.

 

54 de gânduri despre „Drogul dragostei

 1. Moaaaamaaa! Ce tare! Nu doar ca toate cuvintele incep cu „d” dar are si farmec! Superb, Adriana! Super!
  Douazecisinoua de dalii dau din dragoste! 🙂
  Zile fericite iti doresc!

  Uau! 🙂

 2. Divin „D”, dovedind destoinicia dicționarului, documentat demonstrativă!
  Ca lecție de utilizare exclusivă, după opinia mea, ești în fruntea listei. Cred că ai reușit să extragi toată esența acestui „D”!

 3. Păi…traducere: Doctorul dragoste detinea teorema dragostei adevarate pe care o combateau doctorii docenti rivali cu tot felul de demonstratii. Doar ca dragostea se demonstra singura şi era eliminata ideea unei idei de dragoste ce dadea dependente sau depresii. Tocmai ca aici e pericolul unui text cu aceeasi litera. Am riscat sa nu se vada nimic, eu incercand sa am subiect clar. Sunt dezamagita acum. Cred ca incerc sa scriu alta poveste doar cu cele 12 cuvinte fara d-uri.

 4. De dimineată…da! Să mă vezi pe mine când am scris-o. Nu mai gaseam cuvintele lui psi, si cică tocmai alea trebuiau sa se vada. Ei….o incercare …nu strică. Gata…de acum raman la idei proprii. Asta m-a ametit si pe mine, recunosc…deşi eram tare mândră de mine…pfuiiiiii

 5. Păi, ce să fac scorpio căţărător? Cuvintele tale mi-au picat in vizor primele, şi de cand traiesc cu scorpionul in casa ŞTIU că sinceritatea lor e fantastică. Dezamăgită e mult spus, dar multumesc pentru completare.

 6. Da dragostea se demonstrează singura. A fost incercarea mea de text desi am evitat o insiruire de cuvinte aiurea. Nici macar nu stiu cum am ajuns la subiectul asta. Au curs. La Dan hipertensiv trebuie sa ajung. El mai are o incercare cu text plin de D-uri. Multumesc, Gabriela!

 7. Am incercat anul trecut cateva fraze care sa contina doar A. Mi-a reusit, desi textul nu e calitatea I, insa nu as mai repeta experienta. E tare greu, mai ales daca alegi sa incluzi si cuvintele din duzina. Ti-a iesit bine, se intelege mesajul! Nu am curaj sa te intreb cat timp ti-a luat sa scrii. Am simtit pe pielea mea la Dan, cand am incercat sa ii raspund cu D. Nu mai vreau, ca nu am toata ziua la dispozitie pentru comentarii si cred ca nici rabdarea necesara. :))))

 8. Ah, nu…mi-a luat 40 de minute cu totul. Totul zic…corectura si schimbat trei cuvinte reflexive, că era sa fac praf totul. Vroiam sa am si subiect, si sens si directie. Dar nu mai fac promit! Lui Dan i-a iesit mult mai bine, dar eu sunt mandra ca am descoperit o concentrare si o atentie pe care nu mi-o stiam. A fost un exercitiu bun şi folositor.

 9. Exact! Punctul pe i. Atentie si concentrare, rapiditate si rabdare…pt a nu a abandona ideea. Asta era de fapt esenta. Am intrat in hora si nu m-am mai putut opri. Multumesc!

 10. Deslusesc doruri doinite, dragoste daruita, dansul duzinei dus departe, dincolo de durerea din drumul destinului.
  Valeleu, mi-a luat 10 minute sa scriu prostia asta de mai sus, iar tu in 40 de minute ai scris, redactat, si corectat, textul de mai sus? Esti un adevarat talent atunci… Ce sa zic… felicitari!

 11. Dacă imi lua mai mult mă opream. Nu merita sa te muncesti pentru un text care nu are mare insemnatate, doar bucuria jocului. Talent are Dan, eu am facut un exercitiu. Bine ca a iesit. Dar n-am mai avut chef sa scriu si un altfel de text pt duzina. Azi…atat. Multumesc, dor.

 12. citeam mai sus că l-ai scris în 40 de minute! bravo. eu îmi amintesc că textul meu în t era mai scurt, conţinea şi cuvinte de legătură (pe, de..) şi mi-a luat ceva mai mult.
  parcă v-aţi vorbit… dar îmi place joaca voastră!

 13. Îmi place, l-am citit cu voce tare. E ca un exercițiu de dicție, dar cu poveste. Dacă m-aș mai naște o dată, cred că m-aș face actriță, vai ce mi-a plăcut să-l citesc, să-l pronunț, să mă delectez cu ”d” urile tale! Și este poveste aici, cum nu! 😉

 14. Da, la Carmen am văzut si cuvinte de legatura. Nu, am ramas cu ideea asta de saptamana trecuta asa ca nici vorba sa fi inventat alt text: eram setata pe d-uri. Cu adevarat m-am bucurat de ideile comune. Şi….diferite. Asta e de foarte bine.

 15. Tu esti o actrita a blogurilor. Şi nu glumesc. Nu am mai intalnit pe niciun blog o diversitate atat de mare a subiectelor si o putere de sintetizare a unor informatii, aparent la indemana, dar pe care le invelesti in cuvinte, uneori parfumate. Asa că…nu mă mir de cititul textului cu voce tare. Multumesc enorm pentru vorbele tale.

 16. Dinozaur, dragostea! Demers degustat, dig dăinuind daunelor din diadema dinadins denumită dintele, dor declinând deifob dezvăţul, devalizând dezideratul despre deznădejde.

 17. Pe langa faptul ca e genial, mie mi s-a parut si emotionant si sensibil textul tau. 🙂 Si cu o concluzie la care ader in totalitate, mai ales ca drogul asta ma tine de doua saptamani departe de blog, de realitate, de tot. Dar e, desigur, cel mai dulce drog, cel care da cea mai dorita dependenta. Oare am nevoie de un doctor? 😀

 18. Acum am înţeles despre ce horă vorbeai… Ameţitoare! Nici nu vreau să mă gândesc la câte cazne te-ai supus până ai făcut poveste! Felicitări! 🙂

 19. Da, draga Adriana, vezi ce face dragostea? Daca dragoste nu e, nimic nu e. Si cum tu traiesti o poveste de dragoste adevarata totul este posibil. Chiar si o pledoarie de dragoste cu cuvinte care incep cu litera „D”. Felicitari, mi-ai bucurat sufletul astazi si iti multumesc.

 20. …tocmai ce spuneam mai sus ca a fost un exercitiu destul de rapid pentru un asa text. Asta si pentru că aveam oarecum in cap subiectul, asa ca …a curs. Dar n-as mai incerca…recunosc, din nou…

 21. Eu iti multumesc. In duzina de azi mai sunt cateva incercari ale altor „duzinari” de desăvârşire a d-urilor. A mea e oarecum previzibila, dar eu sunt multumita. Te pup, Olimpia.

 22. Dintele dragostei dogoritoare doare datorită destinului diferit dintre doi doritori de dragoste. Dorm deopotrivă dorurile dătătoare de dureri. Daram dominoul d-urilor demente…până nu o iau eu razna de tot azi. Multumesc, alma. Textul tau de azi, de pe blogul tau, m-a năucit şi bucurat enorm.

 23. Doctorul e deja la tine in suflet, in inima, casa şi blog. Esti virusata perfect şi ma bucur enorm. Multumesc pt apreciere, si mă bucur că „vezi” povestea, pentru ca altfel insiruirea de cuvinte nu are niciun farmec.

 24. Acum e rândul meu să-ți mulțumesc cu respect! Știi, între bucătar (chef) și actriță, iată că am ales… artele vizuale! Eu cred că aici, pe bloguri, foarte mulți ne-am dat seama că am fi putut alege mai bine. Și nu glumesc!

 25. Cre_ că a _ispărut _efinitiv D-ul _in alfabet! Ce ne facem acum? Cum ne mai bucurăm _e _ragoste, _or, _orinţe? E _emenţial _e frumoasă încercarea ta!!!

 26. Citind textul ma intrebam cat timp ti-a luat ca sa il scrii dar am aflat raspunsul din comentarii.N-ai de ce sa fii dezamagita,Adriana,nici nu vreau sa ma gandesc la efortul depus de tine pentru a face ca povestea sa aiba un sens.Ma mir cum de nu ai ramas cu dureri de cap la final.Eu sunt convinsa ca tu poti face fata si altor provocari poate mai mari decat aceasta.Esti geniala!Sau,altfel spus,esti divina…draguta…dinamica…destoinica…desteapta…directa…duioasa…dragastoasa…daruitoare…dumnezeiasca…
  Sa ai o zi buna,draga mea,si inspiratie pentru o noua poveste frumoasa!

 27. Iţi multumesc din suflet. Tu stii ca saptamana trecuta am incercat pasajul acela cu c-uri. De aici ideea care a curs…fix ca orice idee pe care o inhaţ şi încerc să o dezvolt de fiecare dată. Dacă mi-a iesit nu poate fi decat de bine. O saptamână perfecta sa ai!

 28. M-am simţit pierdută printre atâtea „d-uri”. Cred că te-ai concentrat foarte mult ca să transmiţi ceva doar folosint cuvintele lui „d”. Hai c-am înţeles ceva, acum bag a doua lectură a textului!

 29. Ca un urias exercitiu de dictie 🙂 Felictari pentru munca de Sisif! Cred ca a fost extrem de complicat. Nu m-as fi incumetat.
  Totusi…Oare sa ne fi vizitat pe amandoua sambata aceeasi muza?

 30. …eu, cum spuneam, nu m-am concentrat prea tare. Poate daca as fi facut-o dragostea ce nu are nevoie de demonstratii rasarea mai repede. Fără cuvinte de legatura e un pic mai greu sa faci fluida curgerea asta de d-uri, desi am văzut incercari mai reusite. Concentrarea vine la voi, nu la mine. Eu m-am jucat cu atentia mea. Şi am reusit…cumva. Multumesc!

 31. …am văzut ceva la Alexandra. O curgere de text cu litera p…Posibil sa intru mai mult in sfera voastra de gandire. Bat câmpii…dar mi-ar plăcea, sunteti grozave. De cand am intrat in clubul parfumat doar minunatii mi-au venit in minte. Semn de energie bună!

Comentariile sunt închise