În cafeaua mea columbiană,
De unde mi-am luat doza de energie,
Am văzut o iluzie,
Prin zaţul aşezat ca un şurub de gros,
Tradusă cu înşelăciune, mai apoi,
De o minte doxă cu astfel de tertipuri;
Trimiţându-mi gândurile spre un verdict
Înainte de crimă,
Fără să ştiu ca asta e o crimă mai mare
Decât un furt minor din tramvai
Pe care-l înfăptuisem din puşcăria altor gânduri
Prinse snop, dar cu  iluzia lor personală
Că pot fi gânduri libere, doxă de înţelepciune.
Şi uite-mă înfăptuind crima,
Într-un  furt de identitate falsă,
Acolo, în tramvai,
Pe când mă credeam „Columbiana „
Din filmul ăla cu salturi triplu axel şurub,
Şi nu doar cu o singură crimă,
Înfăptuită cu o doză de nebunie
Rămasă, acum, doar ca o iluzie într-un titlu
Citit de mine   pe un colant lipit în tramvai
Ce semăna cu un haiku.
Columbiana nu am devenit,
Şi nici la puşcărie nu am ajuns
Pentru furt de identitate,
Dar în zaţul meu de cafea columbiană ….vero
Am avut doza mea de imaginaţie.vă las un semn din Columbiana cea adevărată.

Cuvinte alese de Cuvânta  pentru aceeaşi duzină de cuvinte ce mi-e dragă. Pe cei care s-au jucat mai frumos sau mai inspirat…îi găsiţi în tabelul găzduit de psi.

 

24 de gânduri despre “Falsa columbiană

 1. Apropo de verdict inainte de crima, am vazut de curand un film cu Tom Cruise pe aceasta tema. Merita urmarit. Raport special se numeste.
  Ah, si trebuie sa vad si eu Columbiana, sa ma lamuresc pe deplin, sa vad ce ganduri imi starneste.
  In rest, cu un strop de imaginatie, nici macar zat de cafea columbiana nu ne mai trebuie. Mie imi cam lipseste zilele astea… Iau totul de-a gata, lasand iluziile in titlu si colantul pe tramvai.

 2. Mă alătur şi eu celor care n-au văzut filmul. Dar îmi place nebunia „filmului” tău. Şi motivul muzical. Şurubul de cât era, ca să-mi dau seama cât de gros ori subţire lasă cafeaua columbiană. Io mă omor după cafeaua cadou. Anul trecut nu mi-am cumpărat deloc, mi-aduceau copiii „şpagă”. 🙂

 3. Surubel de ala de la ochelari…e bun? Cunoastem cu spaga. Dacă nici dentistul meu nu vine măcar din cand in cand cu spaga de cafea…atunci ne mutam la teatru. Am zis că o punem de o vizionare de Columbiană. Dar de triplu axel şurub nu spune nimeni nimic?

 4. De triplu axel ti-am spus eu pe fb… Un strop de imaginatie mai am si ala m-a dus cu gandul la fata bruneta ce se rasucea in aer…
  Ti-am spus vreodata ca abia astept campionatele pentru a-mi lipi ochii de televizor? Ca imi place patinajul?

 5. …am avut tupeul sa ma vad ” columbiana” şi asta sa mi se tragă de la doua lucruri: de la un titlu de afis din tramvai şi de la cafeaua aromata. Ca pe langa am luat si niste lectii de ghicit, gata poemul meu pentru duzina. Iar cu patinajul…hmmm…cred că ni se trage de pe vremuri cand spectacolele acestea erau singurele la indemană chiar si la tv

 6. Noroc că am mai scris o poveste pentru duzină, că in asta nu am gasit niciun partener care să fi văzut filmul. Tot e bine că am tovarăşi de cafea. Bună asta columbiană, nu? Am auzit un zvon, cum …că cea verde de slăbit tot de aici ar veni. Acum am vorbit cu voce tare, că probleme de astea am doar eu…

 7. Chiar dacă-i seară mă duc să umplu cana. Cafeaua-i nemţească, la filtru, fără ghicitoare. Treabă serioasă! Imaginaţia zburdă de la cofeină, când somnul e trimis pe coclauri. Bine că mâine-i duminică şi nu mă trezesc devreme! :))

 8. Păi, azi trebuia cu şampanie, tort….petrecere. Glumesc! Pentru mine ziua ideala de naştere ar consta intr-o cană mare de capucino şi omul drag alături. Restul …e binevenit, dar nu obligatoriu. Câţi ani mi-au trebuit să înţeleg asta. La mulţi ani, Carmen…şi de pe blogul meu!

 9. Ei, eu nu sunt fan…ţine-te bine…muzică. Filme vedeam inainte de internet, adică de 1 iulie 2012. Atunci au inceput căutările mele …pe fb, următorul an pe blog şi la anul cred că nu ştiu ce aş mai putea descoperi. Dar Columbiana…merita.

Lasă un răspuns