Mărgăritare în clubul celor 12 cuvinte

Stele

Mi-e dor de tine, tată! Nu-mi vii în vis, nu mă mai ştii, nu vrei să treci măcar în noapte în clipe de răsfăţ? Ce te-aş mai ţine în poveşti cum îţi plăceau odată, tată! De ce n-apari măcar în steaua ce-o văd noaptea la fereastra mea, şi-mi spun timid că eşti tu? Şi că mă aperi de sus, că mă vezi, că-mi simţi tristeţea, tată!
Credeam că visele ni le dă Dumnezeu să mai simţim cumva, parcă aievea, aripi de îngeri, atingeri de om drag plecat de tot pe tărâmuri de unde nici dorul nu vine singur. Şi pe-ăla mi-l trimite Dumnezeu. Deseară voi sta iar la geam cu fruntea lipită, cum ştii tu, ca şi când ţi-ai pus obrazul lipit de obrazul meu. Nu plâng, tată! Nu plâng demult! De când mi te-ai arătat vesel şi împăcat. Şi nu mai plâng de când lumea mea e mai puţină fără tine.

Continuarea aici

Am ales din nou un text scris acum ceva vreme, pentru tema unică din clubul celor 12 cuvinte: ”Stele”. Pentru provocarea de luni au mai scris şi alţii şi îi găsiţi pe toţi în tabelul găzduit de Eddie.

7 gânduri despre „Stele

  1. Adriana, Adriana, cum îmi întinzi tu bunătate de rimel pe față. De foarte mulți ani nu mai plâng gândindu-mă la tata și tot de atâția nu-l mai visez, adică de când m-am măritat. Revelația am avut-o după vreo trei ani de căsnicie, când am realizat că sotzul are multe asemănări cu tata și nu , nu cred în complexul lui Oedip, eram atât de ocupată să-mi plâng de milă când l-am cunoscut, că numai timp de analizat nu aveam. Dar a fost ca un declic și atunci am știut, tata, intr-un fel sau altul, m-a ajutat să mă împiedic și să mă prind, dar mai ales să mă țin de omul ăsta bun. Mi-e dor să vorbesc cu el, dar cred că nu-mi vine în vise știind că mi-e bine și nu vrea să mă răscolească.

    1. ..ştii că mi-ai răspuns perfect la intrebări puse sau ne-puse? Uite şi de asta merită să scriu aici, găsesc semne şi rezolvări miraculoase la care nu m-as fi gandit nicio clipă. Pe tata il regasim in sotii noştri şi eu, şi sora mea. Cumnatul meu chiar a luat numele de familie a tatalui nostru şi, parcă, asa simţim cum e incă aici. Nu-l visez, dacă l-am vist de 3-4 ori e mult. In 8 ani, imediat. L-am visat, in schimb, fericit, tinându-şi familia de mana şi dansand ca la Octoberfest. Stupid vis, dar asta a fost..

    1. Sper sa le ai pe toate pentru articolele tale pentru Sb care imi pare cea mai mare provocare. Eu n-as putea sa scriu mai nimic..la comanda..

    1. Simt cum am neglijat scrisul, clubul şi pe tine, Eddie. Imi cer iertare dar nu mi-a iesit coordonarea. Maine voi scrie pt provocarea de luni, măcar. Tie iţi multumesc pentru tot,

Comentariile sunt închise